Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се ползва круиз контрола?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се ползва круиз контрола?

Някой може ли да ми обясни как точно се ползва Круиз контрола? Как да го стартирам? Колата ми е Алфа 166, 2.4 JTD, 150 кончета, с ръчни скорости. /с малките фарове/

Ми щракаш на ON и това е,трябва само да си над 40km/h с + и – си нагласяш желаната скорост и това е.А ти убеден ли си че имаш и ако имаш е работеш круиз контрола?

Comment

Да, имам. А трябва ли да е на скорост колата? И как точно се прави? Пускаш педалите, включваш го на ОN и нагласяш с + - желаната скорост?

Comment

На моята за да се задейства не е достатъчно само да е включен - трябва да задържиш "+" . Опитай така.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ако имате други идеи споделяйте. Аз ще пробвам всичко и ще напиша ако някой метод сполучи.

А има едно копче на върха на лостчето. То за какво е?

Comment

Сигурно питаш за бутона "recall". Служи за да включиш отново темпомата с последната настроена скорост, ако се е бил изключил поради натискане на спирачка или съединител.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря много за инфо-то. Ще пиша има ли резултати

Comment

Палиш. Тръгваш. Стигаш до 3-та или по-висока предавка. Включваш първата "шайбичка" на on. Предполага се, че вече си вдигнал над 40км/ч , врътваш втората "шайбичка" към + и задържаш 2-3 секунди. Вдигаш си крака от газта и колата трябва да си задържи скоростта на движение, докато не пипнеш спирачка или съединител. Ако това на се случи - на диагностика.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

.

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Палиш. Тръгваш. Стигаш до 3-та или по-висока предавка. Включваш първата "шайбичка" на on. Предполага се, че вече си вдигнал над 40км/ч , врътваш втората "шайбичка" към + и задържаш 2-3 секунди. Вдигаш си крака от газта и колата трябва да си задържи скоростта на движение, докато не пипнеш спирачка или съединител. Ако това на се случи - на диагностика.
                  Усеща се как самата кола поема сама.Да питам в темата,когато намалява скороста т.е. съм на спускане нормално ли е рязко да спира,направо ме хваща морска болест от клатенето
                  Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
                    Усеща се как самата кола поема сама.Да питам в темата,когато намалява скороста т.е. съм на спускане нормално ли е рязко да спира,направо ме хваща морска болест от клатенето
                    Не е нормално.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

.

А лечението е?
                      И как самата кола подържа зададената скорост на спускане
                      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

При спускане, ако е голям наклона неможе да спази зададената скорост.
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

То круиз контрола е създаден за магистрала не за спускане или изкачване.....но сега ще се изпишат десет страници за този пуст круиз контрол
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

myato точно това беше начина. Вече минах над 2500 км на темпомат от общо 4000 км за последните 2 месеца и съм супер доволен! Любимата ми екстра е!

Comment

Working...
                            X